Efter en god alla hjärtans dag-middag, men bland annat hemmagjord bearnaisesås, så testade jag att göra red velvet cupcakes, spännande recept och riktigt goda! Tyvärr blev de inte så röda som jag hade hoppats, meeer karamellfärg nästa gång :) Recept från ICA.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk salt
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl solrosolja
1 ägg
1 msk röd hushållsfärg
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/3 dl filmjölk
1 tsk ättiksprit (12%)
3/4 tsk bikarbonat
strössel att garnera med
Frosting
100 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt)
5 dl florsocker
25 g smör (rumsvarmt)
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
ev 1/2 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker.
Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.
Fyll smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting och strössel.
Frosting: Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och ev citronjuice.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar