Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör
100 g smör
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st äggulor
5 st limefrukter, skal och saft, jag fuskade och använde 3 lime och ca 60 ml lime på flaska
4 st äggulor
5 st limefrukter, skal och saft, jag fuskade och använde 3 lime och ca 60 ml lime på flaska
Till servering
vispad grädde1 st limefrukt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.
5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj ca 20 minuter).
11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar