Nu äntligen lägger jag in en kär gammal favorit, ett recept som kommer från Eva, kakan som ser tråkig ut men alltid är en succé!
Deg
150 g smör/margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
500 g päron (konserverade eller lätt kokta i sockerlag)
1 ägg
2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
1. Blanda samma ingredienserna till degen. Tryck ut den i en smörad och bröad
form. Glöm inte att trycka upp kanterna.
2. Värm ugnen till 200 grader.
3. Skiva päronen och lägg dem i formen.
4. Vispa samman ägg, crème fraiche, vaniljsocker och strösocker i en skål. Häll det
över päronen.
5. Grädda i ugnen i 30-35 minuter. Servera med lättvispad grädde eller glass.
Funderar på att byta namn på den här kakan till "Kakan som slår ur underläge" alt "Underdog".
SvaraRadera/Evil Eve
Byt till persikor så blir den mycket vackrare - och lika god!
SvaraRadera