onsdag 24 augusti 2011

Toscansk päronkaka

Nu äntligen lägger jag in en kär gammal favorit, ett recept som kommer från Eva, kakan som ser tråkig ut men alltid är en succé!

Deg
150 g smör/margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


Fyllning
500 g päron (konserverade eller lätt kokta i sockerlag)
1 ägg
2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker


1. Blanda samma ingredienserna till degen. Tryck ut den i en smörad och bröad
form. Glöm inte att trycka upp kanterna.


2. Värm ugnen till 200 grader.


3. Skiva päronen och lägg dem i formen.


4. Vispa samman ägg, crème fraiche, vaniljsocker och strösocker i en skål. Häll det
över päronen.


5. Grädda i ugnen i 30-35 minuter. Servera med lättvispad grädde eller glass.

2 kommentarer:

  1. Funderar på att byta namn på den här kakan till "Kakan som slår ur underläge" alt "Underdog".
    /Evil Eve

    SvaraRadera
  2. Byt till persikor så blir den mycket vackrare - och lika god!

    SvaraRadera