söndag 7 oktober 2012

Äppelsmulpaj

Det här receptet kommer ursprungligen från Leilas A Piece of Cake och kallas äppeltantens smuldeg, men här med den fyllning jag brukar göra.

Smuldeg:

1.5 dl socker
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör

Fylling:
6 st äpplen, helst Rubinola, värdens godaste äpple
2 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk malen kardemumma
smör till formen

  1. Skär äpplena i klyftor och stek i smör, strösocker och kardemumma. 
  2. Lägg frukt- eller bärblandningen i botten av en smord ugnsfast form.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.  
  4. Nyp ihop socker, kokosflingor, och vetemjöl och tärnat smör tills det blir en smulig deg. Tillsät havregrynen.
  5. Strö smuldegenöver fyllningen.
  6. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar