söndag 7 oktober 2012

Viltskavspanna

Ja nu var det ju några dagar sen jag gjorde detta så jag får se vad jag kommer ihåg, tror att det var ungefär så här. Gott blev det i alla fall.


250 g fryst viltskav (ett paket)
1 msk smör
1 st liten gul lök, hackad
2 krm svartpeppar
1 näve torkade trattkantareller uppblötta i vatten
1 dl vispgrädde
1 dl vatten från svampen
1 näve lingon
smaksätt med soja/salt och peppar


1. Lägg det frysta skavet med lite smör i en medelvarm stekpanna.
2. Sära på köttstrimlorna allt eftersom köttet tinar. Bryn det på god värme.
4. Fräs löken och lägg i den uppblötta svampen.
5. Smaksätt med soja och peppar
6. Blanda i grädden, svampvattnet och lingonen. Låt det koka ihop i några minuter.
7. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar