Ja nu var det ju några dagar sen jag gjorde detta så jag får se vad jag kommer ihåg, tror att det var ungefär så här. Gott blev det i alla fall.
250 g fryst viltskav (ett paket)
1 msk smör
1 st liten gul lök, hackad
2 krm svartpeppar
1 näve torkade trattkantareller uppblötta i vatten
1 dl vispgrädde
1 dl vatten från svampen
1 näve lingon
smaksätt med soja/salt och peppar
1. Lägg det frysta skavet med lite smör i en medelvarm stekpanna.
2. Sära på köttstrimlorna allt eftersom köttet tinar. Bryn det på god värme.
4. Fräs löken och lägg i den uppblötta svampen.
5. Smaksätt med soja och peppar
6. Blanda i grädden, svampvattnet och lingonen. Låt det koka ihop i några minuter.
7. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar