torsdag 26 februari 2009

Chèvre lax med örter

Recept utdelat av provsmakningstant i butik:

4 portionsbitar lax à 150g
150 g getost (bredbar, vi använde en vanlig "rulle")
3 msk färsk timjan, oregano eller basilika
1 burk kikärter, ca 400 g
150 g socker ärter eller haricots verts
mangoldskott (hoppase vi nog över)
20 oliver
1 rödlök
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg i en ungssäker form. Banda ost, kryddor, salt och peeppar. Fördela fyllningen i snitten. Sätt formen i ugnen och värm tills laxens inner temperatur är 56 grader, eller ca 12-15 minuter.

Skölj kikärterna och låt rinna av. Koka söckerärterna några minuter och låt dem rinna av. Blanda kikärter och sockerärter med mangold, oliver, och tunnt skivad rödlök. Blanda olja, vinäger, socker, senap, salt och peppar och häll över salladen.

Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar