lördag 5 juli 2014

Förrätt - Vegetariska Gyoza (60 st)

Länk till originalrecept från dinnertoday.blogspot.se

Knyten:

60 Gyoza plattor
Finhackad vitkål ca 3 dl
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
6 cm ingefära
2 burk vattenkastanjer
1-2 msk hackad gräslök
2 tsk sesamolja
1 chili
2 tsk söt soja
en skvätt fisksås
Salt
Vitpeppar

  1. Hacka purjolök, chili, gräslök och vitkål fint.
  2. Riv vitlök och ingefära.
  3. Blanda de hackade grönsakerna, vitlöken och ingefäran med sesamolja, söt soja och fisksås.
  4. Mixa vattenkastanjer i en mixer och tillsätt i kålblandningen, salta och peppra. 
  5. Klicka ut cirka en tsk fyllning på varje platta, fukta kanten med vatten och tryck ihop degen. 
  6. Lägg alla färdiga knyten på bakplåtspapper.
  7. Värm en stekpanna och häll i en skvätt sesamolja. Lägg i så många knytten som får plats i pannan och häll på lite vatten, cirka 1 dl. Lägg på locka och låt koka/ånga i fem minuter. 
  8. Ta av locket och låt steka 1-2 minuter till för att få en fin yta. 

Instruktionsvideo!

Dippsås:

Limejuice el risvinäger
Sesamolja
Söt soja
Chili
Vitlök

Blanda :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar