Antingen gör vi allt på en gång som en stor soppa, eller så gör vi lite i taget så att det är riktigt varmt, har Eva något vi kan sätta på bordet för att hålla varmt så kan vi laga allt efter som?
Soppa/buljong:
5dl vatten5 dl Mirin
5dl soja
10 msk råsocker
1,5 dl sake
2 påsar dashipulver
och det som ska vara i:
1 kg entrecote, tag ur fysen och låt tina lite, skiva tunt500 g glasnudlar / harusame (kokas innan?)
20 champinjoner
1 salladkål
2-3 paket salladlök (25 st)
5 gul lök
400 g tofu
att doppa i:
5 äggServera med ris om vi tycker att vi behöver det för att bli mätta.
- Tina entrecote lite och skiva tunt, ca 3 mm.
- Skär salladskål och salladslök (vit till ljusgrön del), i bitar om ca 4 cm och skiva gul lök och svamp (ca 0,5 cm). Skär av dem gröna delen av salladslöken, och skiva i ca 1 cm stora bitar till toppning. Skär tofun i kuber.
- Koka vatten, mirin, soja, socker, sake och dashipulver i en gryta.
- Tillsätt gul lök, salladslök (endast vit till ljusgrön del) och salladskål.
- Lägg glasnudlar och svamp och låt sedan sjuda tills löken är klar (kolla koktid på nudlarna).
- Lägg i skivat nötkött.
- Tillsätt gröna delen av sallad lök för dekoration
- Servera med färska ägg i en liten skål som en dippsås.
Instruktionsvideo!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar